blinis mred rejer

TORTILLAS MED FRÄSCH RÄKSALLAD

MJUKA TORTILLAS
300 gram vetemjöl
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
50 gram mjukt smör

Smula ner smöret i mjölet och blanda i salt. Tillsätt vatten lite i taget. När degen är jämn, hälls den ut på bordet och knådas. Forma degen till 12 små bollar. Rulla ut dem till tunna, runda tacos. Stek dem på hög värme på en torr panna i cirka 1 minut på var sida. Lägg dem ovanpå varandra i en bunke och lägg en ren handduk över så att de håller sig ljumma och mjuka.

RÄKSALLAD
200 gram handskalade räkor
½ mango
1 pepparfrukt
½ rödlök
2 salladslök
1 stor tomat

Skär mango, chilli, purjolök, tomat och rödlök i fina tärningar. Skölj snabbt räkorna i kallt vatten och lår dem rinna av på lite hushållspapper. Blanda därefter ihop alla ingredienserna.

CHILIDRESSING
2 dl majonnäs
1 dl Sriracha Mayo (kan köpas i de flesta livsmedelsbutiker)
1 stor vitlök
2 matskedar sesam
Salt

Rosta sesamfröna på en torr stekpanna (ingen olja ska användas) När sesamfröna är gyllenbruna tas de från värmen. Blanda samman majonnäs, Sriracha Mayo och sesamfrön i en skål. Pressa därefter i vitlök, rör samman och smaksätt med salt. Ställ dressingen kallt innan servering.

GUACAMOLE
1 avokado
½ rödlök
1 tomat
1 stor vitlök
Limejuice
Salt och peppar

Hacka rödlöken fint, halvera tomaten och ta bort kärnor samt innehållet – hacka därefter tomaten fint. Hacka vitlöken. Halvera avokadon och ta bort kärnan. Mosa avokadon i en skål och vänd ner de resterande ingredienserna. Pressa i limejuicen och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

Innan servering droppar Laura en lime juice över hennes tacos och toppar med följande tillbehör:

Finsnittad spetskål
Creme fraiche
Chilidrerssing
Cashewnötter