TARTELETTER  MED RÄKOR OCH FISKFRIKADELLER

Tarteletter är en dansk klassiker, men kan göras på många olika sätt.
Detta recept är en lyxig version med stora, hemlagade tartelettskal, handskalade räkor och fiskfrikadeller

Läs hela receptet här.

blinis mred rejer
pizza med räkor

ENKEL LYXPIZZA

Denna pizza är för dig som vill ha god mat - på nolltid. Pizzan är långt ifrån en traditionell italiensk pizza,
eftersom den är mer nordiskt inspirerad med en thailändsk twist.

Läs hela receptet här.

TORTILLAS MED FRÄSCH RÄKSALLAD

Dessa Tortillas är hemmagjorda med fräsch räksallad, chili majonnäs och guacomole. I detta recept är tortillabröden små och mjuka  till skillnad från  de man finner i livsmedelsbutikerna som ofta är krispiga. Räksalladen är fräsch och smakrik – perfekt tillsammans med  chili majonnäs och guacomole.

Läs hela receptet här.

blinis mred rejer
blinis mred rejer

BLINIER MED RÄKOR OCH ÖRTER

Blinier fungerar utmärkt som snacks eller förrätt och kan göras på många olika sätt. Dessa blinier är toppade med en härlig räksallad fylld med färska örter och grön sparris. De små blinierna är utmärkta att frysa in, för att tina och värma upp när man får gäster på besök.

Läs hela receptet här.

TARTELETTER MED RÄKFYLLNING

Det kan vara svårt att ändra ett vinnande koncept – som traditionella danska rätter. Men inte för Laura Sahl, som ger det en chans genom att ändra huvudingrediensen i ”höns i tarteletter”. I detta recept, består fyllningen av räkor istället för kyckling. Fyllningen tillätts även med vita sparris, dill och citron – en underbar kombination.

Läs hela receptet här.

 

blinis mred rejer

 

 

Masterchef 2016 Finalist och Masterchef Jul 2018 vinnare, Laura Sahl, står bakom de härliga recepten med våra handskalade räkor. Laura har en stor kärlek till det traditionella danska köket där hon sätter sin egen moderna prägel. Låt dig inspireras av rätterna och besök hennes hemsida för ännu fler recept.